Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Stilla Havet
Avrunnen vikt:150g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
PrisXtra Norra Stationsgatan 19.98kr

2008-10-28

Abba Tonfisk fina filébitar i vatten

Klassikernas klassiker, Abba tonfisk i vatten står under luppen idag.

Det är ett mysterium att vi inte tagit oss an denna tidigare, eller så har vi det fast glömt bort det. I vilket fall så sätter vi ribban högt, detta är ju tonfiskens rolls royce (jag har sagt det förut! Börjar jag upprepa mig?) och vi förväntar oss endast det bästa.

Burken är som alltid klockren, snabböppning, läckert utformad med de mjuka kanterna och det schyssta "omslaget". Kanske hade jag inte förväntat mig att den skulle innehålla så pass stor del sönderfallande sörja. Fine, visst finns det filébitar här men det är på tok för mkt blöt bomull. Färgen är dock perfekt. Kan tillägga att jag faktiskt hittade ett par små svarta "skinn"-bitar vilket normal endast finns i budgettonfisk, måndagsex? (Syns på bilden i övre högra hörnet för de som är nyfikna)

Lukten är desto bättre; god, söt tonfisk utan bittra inslag.

Och smaken är faktiskt i den nivå jag föreställde mig. Ren, inte för stark, söt tonfisk med en uns av färsk fisk-smak. Eftersmaken är mest salt. Riktigt bra. Konsistensen är ok men kanske lite seg. Smakmässigt blir det faktiskt en femma (en vatten-femma that is, olja spelar i en annan liga).

Katterna slukade maten innan jag hann säga delfinsäker (vilket den är). Högsta betyg från missarna.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2008-10-29 11:54 skrev FrankBlack
Toppen! Jag bad sambon köpa ICA:s tonfisk i vatten, men hon kom hem för en kvart sen med den här istället (ICA-burkarna var slut). Tänkte att jag måste kolla vad det är för grejer, och så har du precis lagt upp en rescension! Verkar bra, förresten. :)
2008-10-30 19:53 skrev Tonfiskburk
Klockrent, höll den måttet?
2008-11-04 16:00 skrev Lindha
Blev rekomenderad denna tonfiskburk av min vän Tommy G. Fantastiskt god o saftig. Tack Tommy G!
2009-05-19 18:38 skrev Viktor
Jag sitter just nu och avnjuter denna burk, men är dessvärre inte lika imponerad som Per. Jag har i stort sett enbart köpt Willys Tonfisk i vatten tidigare. Någon som jag dels är mycket mer sammanhängade och faktiskt mer smakrik.
2009-08-16 03:08 skrev flashback
Jag håller med recensenten om att det är en fullpottare i smak men skulle inte ge den 4 stjärnor i lukt snarare 2-3
2013-05-14 16:34 skrev Malin
Smarrig tonfisk! Absolut den bästa av dem alla
2013-09-17 13:53 skrev Rasmus
Det här har varit en utmärkt produkt fram till nu. Under sommaren 2013 har kvalitén och smaken sjunkit radikalt och vi har fått kasta en massa burkar för att de knappt är ätliga. Efter lite letande har vi hittat att Abbas bytte ägare under våren och gissar att detta är resultatet av ett besparingsprogram.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.