Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Filippinerna
Avrunnen vikt:120g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
0.00kr

2011-03-11

Buffé Tonfisk i olja

Ny layout, innebär det även nytt innehåll? Vem vet? Vi vet.. snart.

2008 recenserade vi Buffé Tonfisk i vatten med ett oväntat bra resultat. Något test av oljevarianten dök dock aldrig upp, förrän nu. Inte bara burken har hunnit få ny layout utan även logon, man undrar så klart ifall innehållet fortfarande är detsamma.

Burken är av lågpristyp utan snabböppning men innehållet ska till trots vara filébitar vilket kanske placerar den i mellanskiktet. Fisken visar sig faktiskt vara av helt okej format, inget slafs här. Färgen är dock inte speciellt rolig och lutar åt det grå hållet. Köttet badar i rejält med olja vilket kräver en ordentlig avrinning, 50 gram är olja enligt innehållsförteckningen.

Innehållet luktar inget vidare, det sura och unkna kommer fram trots att att det legat dränkt i olja. Det luktar billigt.

Även smaken är sur men oljan räddar här ansiktet på Buffé. Jag kan inte rekommendera att äta denna direkt ur burken men tillsammans med något annat, i mitt fall snabbnudlar, går det utan större problem ned.

På det stora hela så får tonfisken ett nästan godkänt. Plus för filébitar och delfinsäker fångning.
Vi har inget dagsaktuellt pris på produkten. Men den bör ligga strax under 10-kronors-strecket.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2012-02-26 16:05 skrev Johannes
Nu tycker jag det kan komma upp fler recensioner :-) (Tyckte denna burk var helt OK)
2015-04-13 12:50 skrev Maria
Seriöst!? Flera gånger har jag lyckats köpa buffe Tonfisk. Jag köper oftast i olja och VARJE GÅNG har det funnits med fiskfjäll och fiskben, ibland nåt svart och äckligt som är hårt. (Bly?) Man skulle kunna tro att man bara märkt om en burk för kattmat. Usch, köper aldrig mera BUFFE!

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.