Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:68g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
City Gross Bromma 17.95kr

2011-03-07

Abba Tonfisk Xpress Thai röd currysås

Abbas senaste smaksatta tonfisk med karaktäristiska thaismaker. Mums?

På centralen delades dessa dyrgripar ut och jag passade på att ta ett exemplar. Tidigare smaker i Xpress-serien har överlag fått rätt bra betyg och denna är inte sämre.

Denna recension skiljer sig från standarden på två sätt. Dels är detta den första tonfisk som vi värmer, dels serverar vi den med nudlar (!). Men det står ju faktiskt pasta som serveringsförslag på burken så det borde väl vara godkänt.

Innehållet är av klassiskt thaisoppa-stuk som du hittar på den lokala thairestaurangen, dvs en ljusbrun, något oljig vätska. Bortsett från rejäla tonfiskbitar hittar du även limeblad, vattenkastanj och minimajs. Kall luktar innehållet limeblad och något av fisk - varm tar tonfiskdoften över och min kollega klagade över "stanken".

Tonfisken påminner i konsistens om mör kyckling och smakar nästan ingen fisk alls. Tillsammans med pasta och sås smakar det thai, riktigt gott faktiskt. Det här är ju inget du blandar i en sallad utan är tänkt att köra just i kombination med ris eller pasta som en lunch eller mindre måltid och som det fungerar det bra. Jag tycker väl i och för sig att blandningen thai och tonfisk är en smula skev men det fungerar i och med att tonfisken knappt smakar någon fisk alls.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2012-03-12 18:44 skrev Tångräkan
Ni skulle testat Abbas tidigare thai tuna fanns i röd, grön och gul curry varianter.. Bra mycket mer drag i då denna smakar "svensk thai". Fattar inte varför de tog bort dem.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.