Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Italien
Avrunnen vikt:0g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
(Från leverantör) Finns på Matpressen. 69.00kr

2011-01-14

Callipo - con Cuori di Carciofi

Kronärtskockor och tonfisk, smarrig blandning?

På menyn står Callipos smaksatta tonfisk, denna gång med kronärtskockshjärtan. På italienska heter denna delikatess "Cuori di carciofi" - vackert värre. Jag gillar kronärtskockor men har inte lyckats lista ut vad de smakar egentligen. Antagligen inte så mycket, oavsett om jag fått det på pizza eller kokat hemma. Min gissning att tonfisken knappast påverkats smakmässigt visar sig stämma.

Innehållet ser från utsidan som vanligt något blekt och smaklöst ut, det är först ute ur burken och uppdelat som man ser fiskens vackra rosa färg indelat i rejäla block och de ljusgröna kronärtskockorna. De sistnämnda är rejält upplösta och deras ursprungliga utseende är svårt att skönja.

Innehållet doftar inte så mycket; svagt av tonfisk och någon obestämbar grönsak. Smaken är annorlunda. Något pepprig, lite bränd, salt och oljig. God med en viss fisksmak (ej tonfisk) om man känner efter ordentligt. Det smakar inte traditionell tonfisk. Det smakar ej heller som Callipo brukar göra. Det smakar ingen kronärtskocka, ej ens av kockorna själva. Åtminstone upplever inte jag det så. Tonfisk i den här prisklassen smakar sällan dåligt, så är det även denna gång.

Konsistensen på köttet är bra och mört. Kockorna är det inte mycket tuggmotstånd i, de är rätt sönderfallna vilket jag dock inte upplever som något negativt.

Tonfisken är delfinsäkert fångad och burken är lättöppnad. Som vanligt är betyget svårsatt med en så här pass dyr produkt och även om jag inte upplever någon direkt smak av kronärtskockorna så tar det emot att straffa den för det. Det är helt enkelt gott och det blir en fyra overall.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2011-03-03 02:16 skrev Sharky
Tråkigt att det inte finns nåt kvar efter avrinningen ;)
2016-02-08 04:15 skrev Christer
Var kan jag köpa denna delikatess, Callipo?

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.