Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Spanien
Avrunnen vikt:167g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
I butiken på kanarieholmarna 0.00kr

2010-11-23

Albo - Bonito del norte

En ny burk med Albacore är införskaffad på Kanarieholmarna, håller den måttet?

Jag får erkänna att jag är helt borta vad gäller märkningen på dessa utländska burkar. Detta är den andra burken jag recenserar som heter "Bonito del norte en aciete de oliva", den första hette dock även Ortiz, denna Albo. Jag chansar hejvilt på att Albo och Ortiz är tillverkaren och bonito-köret är nån sorts klassificering.

Förväntningarna är stora då burken innehåller kungen av tonfisk; Albacore. Oväntat finner jag att snabböppnare saknas?? Vad tror de, att mina späda nordiska pianofingrar ska klara av att bryta mig in i burken utan sådan? Well, det lyckas och jag belönas med en gudomlig tonfiskdoft.. eller gudomlig är väl att ta i men god är den iaf. Innehåller ser dock lite bomullsaktigt ut när jag grävt ut det på tallriken känns det mer formpressat än filéaktigt. Någon sorts blandning ommer jag fram till.

Köttet är svagt gult med rosa toner och smakar ljuvligt. Perfekt sälta och smak. Väldigt mör. Precis som Ortiz-burken. Jag är nöjd.

Jag bestämmer mig för att ge burken en femma trots att utseendet inte är perfekt. Till skillnad från Ortiz är dock denna delfinvänlig fångad.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2012-03-15 10:07 skrev Joakim
Hejsan! Tänkte höra var du införskaffat denna burk med tonfisk: http://www.tonfiskburk.se/?service=review&reviewId=85 Det står butiken på kanarieholmarna, men var ligger det? Är det här något jag kan hitta på ICA, Coop, Hemköp, City gross eller liknande? Tack på förhand!
2012-04-17 12:08 skrev Tonfiskburk
Hej Joakim! Med "Kanarieholmarna" menar recensenten ifråga Kanarieöarna i Spanien, och vår utsände tonfiskreporter mins dessvärre inte namnet på butiken. Den här läckerbiten finns oss veterligen inte att få tag på i Sverige tyvärr.
2012-10-21 01:27 skrev Thunnus Alalunga
Jodå, på NK Saluhall Hamngatan i Sthlm, finns Bonito del norte - som är en helt annat tonfiskart än den tonfisken ni vanligtvis hittar på burk. Bonito del Norte är en delikatess, så förbered dig på att betala därefter. Den heter Långfenad tonfisk, på svenska. :-)

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.