Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Italiten
Avrunnen vikt:130g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
(Från leverantör) Finns på Matpressen. 49.90kr

2010-08-23

Callipo - Con Peperoncino Fresco

Vi gräver vidare i Callipo-högen och hittar något som ser starkt ut.

Ytterligare en trevlig burk, den här gången dekorerad med en chilifrukt, står på tur. Efter att ha tvingats bryta upp burken med kniv då det i princip var omöjligt att få upp burken på traditionellt sätt finner jag blandade filébitar och flis i ett klart "chili-färgat" spad.

Det luktar ganska starkt av tonfisk (eventuellt lite av vanlig fisk med), även en smula tomat tror jag. Dock gott och inga konstigheter.

Det är ett rejält drag i tonfisken! Nog på gränsen till för starkt för den mesige, men å andra sidan, varför köpa en burk med en chili på om man inte gillar stark mat? Vidare är köttet väldigt salt och smakar mindre tonfisk än lukten gjorde gällande. På det stora hela riktigt trevligt, en svag fyra. Konsistensen är bra den med, kanske en gnutta segt, men knappt det. Funkar klockrent.

Edit. Den svenska leverantören meddelar att det tröga locket faktiskt ska vara trögt. Det är ett sätt för konsumenten att veta att burken verkligen är oöppnad. Tanken är att man med t ex en kniv ska böja ut locket underifrån för att bryta "förseglingen". Detta står t o m på locket, tyvärr på italienska.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.