Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Mallorca 21.80kr

2010-08-03

Princes Tuna Steak in brine

Vi tackar vår resande i tonfisk, Gustav Skarne, för ännu en burk inhandlad på Mallorca.

Bilden på burken visar en pastabekransad formpressad tonfiskklump som mer påminner om burkskinka än om tonfisk. Så fint visar den sig inte hålla ihop när jag försöker stjälpa upp den på tallriken, den faller isär riktigt ordentligt, och att locket dessutom helt saknar snabböppning förbättrar inte humöret.

Utseende:
I burken såg tonfisken dock helt ok ut, skönjbart inga stora filébitar direkt men heller inte så värst mycket flisgegga. Färgen är helt ok, inte ljust rosatonad och perfekt men lite lagom beige med inte allt för mörka inslag. Men väl på tallriken föll som sagt allt isär och blev lite väl mosigt för att få titulera sig "Tuna Steak" tycker jag.

Doft:
Väldigt svag doft, nästan inte skönjbar, men det lilla som går att uppfatta känns hyfsat angenämt i alla fall.

Smak:
Jag testar några tuggor, väl medveten om att det var hyfsat längesedan jag provade något annat än tonfisk i olja, och jag tycker mig alltså vara rätt väl förberedd på att det inte kan smaka riktigt lika gott med en vattenbaserad variant. Även med det i åtanke tycker jag att tonfisken känns ganska smaklös och har förvånansvärt lite sälta i smaken. Det smakar inte direkt illa, bara smaklöst.

Konsistens:
Tuggmässigt känns konsistensen bra, utan seghet i köttet. Utseendemässigt är den som tidigare nämnts väldigt isärfallande och snudd på mosig på tallriken.

Övrigt:
Delfinsäkert fångad men ingen övrig information om vilken typ av tonfisk det är i burken. 200g nettovikt, 140 avrunnen vikt. Priset är 2.29€ vilket omräknat blir 21.80 Kr enligt dagens valutakurs.

Slutsats:
En medioker tonfisk som hamnar någonstans i betygsskalans mitt, inte äcklig, inte jättegod, ser ok ut, luktar ok, men inte mer, ja ni fattar. 3 Får det bli.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2011-01-04 10:11 skrev Alexander
När det gäller Princes Tuna bör man nog läsa detta också http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/oceans/tuna/Write-to-Princes-tuna/

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.