Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Spanien
Avrunnen vikt:190g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Mallorca 19.87kr

2010-07-15

Eroski Bonito del Norte Hegalueza

Ännu en jätte från mallorca under luppen, håller den måttet?

Vår förra Mallorcanska jätteburk visade sig innehålla något av det bästa vi både sett och ätit i tonfiskväg. Valet av nästa burk till rakning, bland vår nu mer gedigna hög tonfiskburkar från allsjöns länder, föll sig därför inte särskilt svårt. I högen tittade nämligen ytterligare en jätteburk från Mallorca fram. Eroski Bonito del Norte Hegalueza sade burken och jag ska inte ens ge mig in på att försöka översätta vad det betyder. "Aceite de oliva" tillsammans med en trevlig bild på några oliver borde iaf betyda att den simmar i olivolja. Eroski är för övrigt en stor supermarket-kedja i Spanien.

Alltså ytterligare en burk från Mallorca, samma stora burk och nästan lika färgglad som vår förra Mallorcasuccé. Med andra ord hyfsat stora förväntningar när jag sliter upp det snabböppningsförsedda locket.

Förväntningarna infriade?
Nopes, inte riktigt lika fina bitar som vår förra burk. Under en viss mängd löst flytande flisbitar döljer sig något som skulle kunna vara en stor fin filéklump, eller också kanske bara en hårt formpressad klump flisbitar. Det visade sig tyvärr vara det senare alternativet. På tallriken faller den isär och uppvisar även en viss trådighet i köttet. Färgen är dock ok, ljusbeige.

Doften är inte så tokig, svag oljedoft med aningen fiskkaraktär, men smaken förvånar mig. Tonfisk i olja brukar normalt ha en viss saftighet i smaken som de flesta vattenvarianter saknar. Bonito del Norte Hegalueza saknar dock helt denna saftighet och påminner mer om en tonfisk i vatten än en i olja, den är väldigt torr och även ganska seg. Även om det inte smakar direkt äckligt på något sätt så känns det torrt och olustigt och man önskar att burken varit mindre. Den här Mallorcaburken går helt enkelt inte att jämföra med den förra, och kanske har det nästan hälften så låga priset sin förklaring.

Ursprungslandet antar vi är Spanien då inget annat anges på burken. I övrigt är burken väldigt informativ med näringsvärden och viktinformation. Delfinsäkert fångad Albacore (Atún blanco - White tuna).

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.