Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Mallorca
Avrunnen vikt:190g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Eroski Center 52.00kr

2010-06-29

Ortiz El Velero Bonito del Norte En Aceite de Oliva

En gigantisk färgglad burk från Mallorca står på tur att recenseras.

Vad är det med utländska tonfiskburkar och halvmeterlånga produktnamn, nästan nytt rekord med denna. Översättningen lyder: Segelbåten. Den vackra norrifrån. I olivolja! Faktum är att jag är lite osäker på vad som är tillverkare, modell osv.

Hur som helst. En gigantisk färgglad (och vacker) burk innehållande hela 190 avrunna gram. Ett snabblock senare stirrar jag på väldigt (!) ljusa filébitar i ett klart oljespad. Väl på tallriken konstaterar jag att det är är det värsta jag sett.. på ett positivt sätt. Filébitarna är sjukt fina, både till storlek och färg. Inte ett spår av något rens.

Lukten är oklanderlig och doftar svagt av tonfisk, olja och salt. Ljuvligt.

Jag är faktiskt en gnutta orolig när jag tar min första bit, jag är rädd för att den ska vara torr och inte leva upp till de förväntningar jag skapat sen jag sett innehållet. Jag behöver dock inte vara orolig, tonfisken smakar underbart, inte som tonfisk normalt smakar dock. Jag kan inte riktigt placera smaken men tycker det påminner om "vanlig" fisksmak mer än tonfisk. Faktum är att jag är osäker på om det verkligen är tonfisk jag recenserar. Den stora sältan jag anade i doften uteblir och förblir vid en normal nivå. Konsistensen är perfekt, ingen som helst torrhet och köttet är riktigt mört.

Det här är i särklass den bästa tonfisk jag fått avnjuta, smaken är nätt och jämt en femma, samma med lukten men utseende och konsistens är solklara femmor. Tyvärr finns den mig veterligen inte i Sverige utan endast på Mallorca (?)

Fisken verkar inte vara fångad på ett delfinsäkert sätt, åtminstone ger burken ingen indikation om det. Prisvärdet på denna är dock ingen vidare då den kostar hela 52 kronor omräknat.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2010-08-20 15:33 skrev Charbel
Det du käkat var förmodligen "white tuna". Vanligaste tonfisksorten i Libanon (andra länder vet jag inte) och är i mitt tycke mycket, mycket godare än "svensk" tonfisk. Synd att man inte hittar det i sverige. http://en.wikipedia.org/wiki/White_tuna Skulle chansa på att det är albacore, men vad vet jag.
2010-11-07 18:34 skrev Finn
Ortiz er et kvalitetsmerke når det gjelder tunfisk. Forsøk gjerne Ortiz Ventresca (belly av tunfisk) koster ca 90 svenske kroner. En smaksopplevelse som ingen bør gå glipp av :)
2010-11-08 15:29 skrev Tonfiskburk
Finn, tyvärr verkar vi sakna den varianten i vår tonfisklåda. Får väl se om en tur till medelhavet råder bot på det.
2011-11-23 14:14 skrev Mathias
Finns på ica kvantum sickla!!

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.