Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:0g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
City Gross Bromma 17.95kr

2010-08-31

Abba Tonfisk Express för Pasta - Tomat och basilika sås

Tonfisk speciellt utvecklad för pasta och därmed basta, låter det som en winner? Det har vi tagit reda på idag.

Namnet säger "för pasta", en liten symbol på burken med pastabehängd pastagaffel säger "Färdig för pasta" och bilden på burken föreställer tonfiskbitar blandad med pasta. Skulle man nu ändå ha missat att den här tonfisken ska ätas med pasta så hittar vi även på burken följande tillagningsförslag: "Värm och ät tonfisken i sås med en portion nykokt pasta - enkelt och gott!" Det tänker vi inte göra, värma den alltså. Däremot skall vi äta den med pasta, vågar man annat efter burkens massiva pastakampanj, så i kastrullen åker idag ett gäng Barilla Penne Rigate istället för det sedvanliga riset.

Som vanligt vad gäller Abbas tonfisk har vi här en rejäl och fräsch burk med snabböppningen i botten och logga, namn och motiv i burkens topp. inga konstigheter med andra ord. Jag river med enkelhet upp locket och tar mig en första titt.

Utseende: Vad jag ser är en tjock sås med aptitligt och köttigt utseende, påminner (kanske inte helt oväntat) lite om köttfärssås.

Doften: Ingen tonfisklukt så långt näsan når utan här luktar det, hör och häpna, basilika och tomatsås, det känns lite pizza.

Smaken: Smaken är god, svårt dock att avgöra tonfiskens kvalitet och smak genom den kryddade tomatsåsen, så jag får gå lite mer på någon slags allmän smakupplevelse här, men överlag en helt ok smak. En stor tomatbit visade sig bland tonfiskbitarna i såsen vilket jag ser som ett gott tecken.

Tonfisken är fångad med metoder som inte skadar delfiner och är av typen Thunnus tonggol (en liten tonfiskart som lever längs Thailands kuster, kring den malaysiska och indonesiska övärlden ner till Australien). Fångstområdet är Indiska Oceanen och Stilla Havet.

Slutbetyget blir lite svårt för mig att sätta då detta i princip är min första smaksatta tonfisk och man ju bör jämföra denna med andra smaksatta varianter. Allt tidigare smaksatt har jag överlåtit åt Per, vår mindre nogräknade recensent.
Men det hela kändes ju inte så tokigt tycker jag, kanske aningen för "tomatigt" för min del, men ändå helt ok. Det får bli en stark 3:a. Kanske får jag anledning att gå tillbaka och korrigera slutbetyget då jag testat fler smaksatta burkar, nu när jag vågat mig på min första.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2011-03-02 03:39 skrev Johan
Tycker att denna tonfisk borde få en femma :-)
2011-04-12 05:41 skrev Också Johan
Ja jag brukar äta denna med fullkornsris och hackad rå gul lök över, riktigt gott, enkelt, och nyttigt :)
2012-07-26 12:57 skrev Eva
Jättegod lunchmat!

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.