Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Colombia
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
CityGross i Bromma 9.95kr

2010-05-21

NaTuna Tonfisk bitar i vatten

NaTunas tonfisk i olja fick en 4:a rakt över, vi accepterar ingenting under det för vattenvarianten.

Jag är lite konfunderad. Vi recenserade förra året NaTuna's tonfisk (men Magnus skrev aldrig klart den ena, fyy) och då hade burkarna ett visst utseende, nu ser de inte likadana ut. Innebär det att innehållet skiljer sig med?

Det räcker med att öppna burken (in the old fashioned way) för att inse att det ligger en tonfisk begraven här. En färsig mörk sörja i grumligt vatten avslöjar att det här minsann inte är någon fyrstjärnig tonfisk. Det luktar unket, surt och billigt - det här kommer bli en plåga att få i sig.

Innehållet ser verkligen vidrigt ut, upplagt på tallriken. Mörkt, färglöst och totalt sammanfallande med en smått äcklig yta. Och inte smakar det bättre. Jag får i mig en tredjedel och sen öppnar jag den kvarvarande calippoburken (i vatten) som i jämförelse både ser fräschare ut och smakar mkt bättre. Detta trots att Calippon "bara" är en trea i smak. Köttet är dessutom småsegt.

Bortsett från detta så är fisken fångad på "rätt" sätt.

Vi kan tillägga att fisken är paketerad för ett år sedan i Östra Centrala Stilla Havet, burkens kod är Q167450240 för de som vill kika på infon här.

Slutligen kan vi återigen konstatera att "tonfisk i bitar" kan innebär lite vad som helst.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.