Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:0g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Ica Nära Handen 17.90kr

2010-05-17

Ica Gott liv Tonfisk i Sataysås

Peter tipsar om Ica's smaksatta tonfisk. Sataysås, kan det vara något?

Min (något subjektiva) erfarenhet säger mig att smaksatt tonfisk sällan smakar gott. Jag har dock ganska höga förhoppning om Ica's tonfisk i satay då jag gillar jordnötssås.

Det börjar rätt bra, innehållet ser rätt trevligt ut. Klassisk jordnötssås-look, geggigt och oljigt, med ett par ananasbitar i. Lukten är kanske inte riktigt vad jag hoppats på även om det finns en viss sataykaraktär. Tycker doften på det stora hela är lite svårbestämd.

Så tar jag en tugga, första intrycket är trevligt, bra jordnötssmak (om än något svag) och en lagom hetta. Men sen, till min stora fasa, blottas tonfiskens inre. Det smakar gammalt och bittert och lite surt. Jag förstår inte varför, fiskbitarna ser onekligen rediga ut, inget "finfördelat" här inte. Men tonfisksmaken är verkligen inte bra. Jag låter mina två medrecensenter tycka till och även där kan man skönja missnöjet. Jag vet inte om det är blandningen tonfisk och satay som inte funkar eller om mina smaklökar är för känsliga, men detta kan inte rekommenderas.

Konsistensen är okej, lite segt sådär.

Vad har vi då lärt oss av detta? Jo att jag fortfarande inte fixar smaksatt tonfisk.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.