Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Italien
Avrunnen vikt:0g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Matpressen 40.00kr

2010-05-14

Callipo - Tonno al Naturale

Då har det blivit dags för vattenvarianten av det italienska flaggskeppet Callipo, skall den få oss på bättre humör än sin oljekollega måntro?

Liksom oljans dito finner vi även här en mikroskopiskt liten burk för ett makroskopiskt pris, och även här möts vi på förpackningen av en ljus, aptitlig och helt perfekt filébit. Kanske hade vi otur med oljevarianten, kanske var innehållet transportskadat, kanske hittar vi här de helt perfekta tonfiskfiléer som förpackningen utlovar? Men tyvärr, efter att ha pillrat upp det lilla locket möts vi istället av en om möjligt ännu mer deprimerande syn än i burkens oljekollega. En ljus grötliknande substans, detta är ingenting annat än fiskmos. Vi stjälper upp innehållet på en tallrik i någon slags förhoppning om att det kanske endast är ytlagret som mosats till lite, men icke, mos, mos och åter mos. Att ens kalla det här för filéer är rent löjligt. Doften är väldigt svag men det lilla som går att skönja är angenämt.

Smaken är rätt ok ändå, för att vara fiskmos, salt och lite vattnig men konsistensen är ganska seg.

Slutsatsen får bli att även detta är en på tok för dyr tonfisk i en allt för liten burk, fiskmos men med en ganska ok smak, och vi lämnar den på butikshyllan och ser oss om efter andra alternativ.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.