Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:116g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Asian Market, Olof Palmes gata 18.00kr

2009-09-22

Roza tonfisk del 1

Vi har tagit oss an importerad thailändsk tonfisk, smaksatt på varierande sätt.

Vi har ett helt gäng av små söta och trevligt formgivna tonfiskburkar ståendes här på kontoret. Gemensamt har de att de är smaksatta på ett inspirerat sätt och att de kommer från en Asiatisk tillverkare vid namn Roza.

I del ett provar vi tonfisk med chili och basilikablad samt kryddiga tonfiskfileér (tuna with chili and basil leaf/spicy tuna steak).

Som vi redan påpekat ser innehållet onekligen väldigt trevligt ut på burkarna, av erfarenhet vet vi, och säkert ni med, att det oftast inte stämmer. Så är det även här. Innehållet skiljer sig helt från bilderna. Den kryddiga varianten ser väl trevligast ut, fin färg, lite grytaktigt, köttiga filébitar. Chili/basilika känns mest smutsig och sörjig.

Lukten är ett kapitel för sig. Chili/basilika får det att vända sig i magen på ena testpersonen, vi kolla för säkerhets skull utgångsdatumet, övriga har mest svårt att definiera vad det egentligen luktar. Unket, bränt. Burken innehåller fisksås vilket skulle kunna förklara "doften". Den kryddiga varianten luktar mest makrill/sardiner i tomatsås, helt ok.

Gemensamt för dem två är att det är bra drag i dem. Antagligen för mkt om man inte uppskattar ordentlig styrka. Även den sjuka segheten i köttet har den gemensamt. Den kryddiga tonfisken smakar helt ok, speciellt i kombo med ris. Precis som vid lukten är det tomatsmaken som tar övertaget. Minimajsen känns fräsch medan ärtorna upplevs överkokta. Spicy tuna steak är otrevligt. Jag fixar inte att avsluta den, den är ätbar men det är verkligen inte gott. Smaken är odefinerbar.

Vi lämnar reservationer för vårt tillagningssätt. Det kan ju vara så att dessa ska uppvärmas för att komma till sin rätt. Vi åt dem kalla med ris som i alla våra tester.

Slutligen kan vi tillägga att priset, 18 kr per burk, inte är överdrivet högt med tanke på hur mkt gegga man faktiskt får. Ingen av burkarna verkar vara dolphinsafe. Det blir ett gemensamt betyg, kanske lite skevt men så får det bli.

Ursäkta bildkvaliten.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2010-02-25 16:19 skrev Anders
Nu har vi väntat i ett halvår, vi kräver del 2:)
2010-03-04 15:40 skrev Tonfiskburk
Aight, kommer 5/3

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.