Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Nya Guinnea
Avrunnen vikt:135g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Tyskland 0.00kr

2009-07-30

Mikado thunfische stücke in pflanzenöl

Tysk skräpfisk på burk. Mumsigt.

Efter ett längre sommaruppehåll gräver vi oss vidare ner i tonfisksörjan.

Mikado, med sin stilfulla krona som logo, ger ett ganska bra intryck, trots avsaknad av snabböppning. Tyvärr tappar den snabbt detta när man bökat sig in i burken. Flisigt, halvgrumligt spad som visar sig dölja blandat mos och småbitar. Kanske inte riktigt vad jag skulle kalla "chunks". Lukten är dock rätt trevlig; fräsch, lite oljig och lagom vag.

Sojaolja är tydligen fisken dränkt i och det är nog det enda som räddar Mikado. Smaken är nämligen inget vidare. En svagt sur, ibland unken, ton omger köttet och det hela känns ganska billigt. Det är inte hemskt, tonfisk i olja blir sällan det, men väl otrevligt.

Ett plus för att den är delfinsäker.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2012-08-06 21:43 skrev Rickard
Tycker betyget är för lågt! 3.5/5 skulla jag ge den. Det är faktiskt bitar i den här burken, visst är det en del mos i spat, men på det stora hela är det bitar. jämfört med Eldorados som bara är mosad tonfisk, är den här helt klart bättre än 2/5. Tycker inte det finns någon unken lukt/smak... kanske för att jag äter den i vatten?!
2013-05-09 11:31 skrev David
Bland de sämre jag ätit, jag har dock bara testat "färs" varianten som verkligen inte är något jag skulle rekomendera men helt klart ätbar.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.