Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Willys Länna 4.98kr

2008-08-06

Happy Tuna

Lågbudget, bättre än sitt rykte eller en total katta-strof?

Med sitt låga pris (endast 4.98 kr på Willys i Länna) hamnar denna pjäs på den absoluta bottennivån vad gäller prisklass, och den omedelbara frågan som inställer sig är om den därmed också hamnar på samma låga nivå vad gäller smak och konsistens.

Burkens enkla logga och inte särskilt genomtänkta layout och typsnitt andas billighet och tidigt 80-tal, inga onödiga slantar spenderade här, men hur är det då med innehållets utseende? Finfördelad tonfisk i vatten säger burken och visst är det så, innehållet är förvånansvärt mörkt (faktiskt mörkare i verkligheten än vad som framgår av bilden till vänster) och för närmast tankarna till uppblött sågspån. Jag tänker att detta måste vara det som blir över när man rengjort de stora tonfisktrågen i Thailand, eller bottensörjan som blivit kvar sedan de finare bitarna gått på export. Det ser verkligen inte aptitligt ut.

Doften, lite unken och rostaktig på något sätt, fick mig att titta en extra gång på burken om ordet kattmat gömt sig någonstans i det finstilta. Trots detta är smaken faktiskt inte helt uppåt väggarna, visst, kanske inget för den riktiga finsmakaren men trots allt ganska ok enligt mitt tycke. Det finns en svagt unken underton men den tar inte överhanden av den totala smakupplevelsen.

Vad blir då slutsatsen, är Happy Tuna en produkt som endast lämpar sig för fattiga studenter, storkonsumerande body builders och katter, eller går den att äta även för oss övriga?

Det är ingen smaksensation, den saken är klar, men visst går den att äta, och billigare tonfisk lär du knappast hitta. Tack vare att den är så finfördelad lämpar den sig bäst i tonfiskröra av olika slag. Ett stort plus också för att tonfisken är fångad med redskap som inte skadar delfiner. Slutbetyget klarar sig inte riktigt ända fram till en 3:a men det blir en stark 2:a

– Oaptiligt utseende, något unken lukt och smak
+ Billig, delfinsäkert fångad.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2012-01-13 13:48 skrev ingalill samuelsson
ja jag vågade inte smaka då det såg ut som ngn knölat ner en självdöd tonfisk i burken. Hör de små svarta prickarna till förmultningsprocessen tro? I o för sig så luktade det tonfisk men jag tänker aldrig mer köpa Happy Tuna. Jag tror på att vi mår som vi äter!
2012-03-06 15:56 skrev Anton
Jag åt upp en hel konserv och min första tanke var, vad lätt det var att få ner den. Jag är en bodybuilder och har testat på många tonfiskburkar och denna är väldigt lätt att få ner. Den smälter lätt i munnen. Om man är ute efter något billigt och lätt att svälja rekommenderar jag denna.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.