Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Väsby Livs 11.90kr

2008-11-25

Sevan tonfisk bitar i olja

Vår tonfiskagent har begett sig till Upplands Väsby för att inhandla ett gäng burkar etnisk tonfisk.

Etnisk betyder i detta fall helt enkelt att burken är inhandlad i en så kallad "invandrarbutik" och med största sannolikhet inte hittas i "vanliga" matbutiker.

"Sevan Guaranteed Quality" står det på burken, om det sedan är företagets allmänna slogan eller är någon slags inhemsk kvalitétsstämpel man förser sina varor med är svårt att säga. Men som alla dylika burkmärkningar vi stött på tidigare (så som "5 stjärnig Tungol Tun", "Premium Tun" etc.) har vi lärt oss att sånt här alltid är relativt, och inget att fästa någon större uppmärksamhet vid.

Vi kan direkt konstatera att det inte, som påstås på burken, rör sig om bitar utan snarare något slags flisgegga. Det borde med andra ord ha stått "finfördelad" och inte "bitar" på burken.

Utseende: Klart oljespad (vegetabilisk olja) som avslöjar rejält med flisbitar i en något mörk färg. Upplagt på talrik känns det väldigt geggigt.

Doft: Svag salt doft med en mycket svag ton av fisk. Inget att anmärka på.

Konsistens: Mycket finfördelad och geggig konsistens, alldeles för långt ifrån begreppet bitar och vad det innefattar.

Smak: Inte så tokig smak. En något kvardröjande lite besk-sur eftersmak och ganska salt, men på det hela taget en medelgod tonfisk.

Slutsats: En hyfsat god tonfisk till ett hyfsat pris som dock borde ha etiketterats "finfördelad" och inte "bitar". Mer info på burken hade också varit önskvärt, t.ex. tonfisktyp.

– Saknar snabböppning, geggigt flis,
+ Hyfsat god, hyfsat pris, delfinsäker

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.