Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:?
Avrunnen vikt:110g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Stop Shop, Milford 12.00kr

2008-11-17

Chicken of the Sea - Tuna in Water

Från det stora landet i väst har vi fått en burk havskyckling, tydligen en stort märke där. Kan den jämföras med Abba kanske?

Vår kontakt Calle i USA har levererat ett gäng olika sorters burktonfisk till oss (vilket vi passar på att tacka för) och idag tar vi en titt på den som lockade mest: Chicken of the Sea.

Bortsett från den ganska smakfulla layouten på burken så skriker den kanske inte kvalité, å andra sidan kanske finesser som snabböppning bara finns på lata svenskars konservburkar? (Någon som vet?).
En minut senare kan vi konstatera att kyckling faktiskt inte är en sån dum benämning. Blek och kalkonliknande tycks vara allas åsikt. Och visst är den ljus, ser faktiskt riktigt trevlig ut. Blandade filébitar och kross i ett grumligt spad, inga överraskningar.

Kyckligen doftar ganska starkt. Svårt att sätta fingret på vad dock. Tonfisk ja, men nånting mer. Burkmajs kanske? Luktar helt ok iaf.

Smaken är normalt ganska lik doften. Inte i det här fallet dock. Köttet smakar väldigt lite. Dessutom smakar den lite surt, inte mycket men antydan finns där. På det stora hela en rätt trist smak.

Det står inte angivet på burken var den är fångad eller hur mycket tonfisk det är av burkvikten 170g. Jag skulle tippa på runt 110 gram, ganska snålt. Burken kostade .50 vilket ungefär motsvarar 12 kr.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2008-11-18 16:18 skrev Ivar
En klassiker! "Ask any Mermaid You Happen to See...What's the Best Tuna?" Kolla in Chicken of the Sea klassiska logo Mermaids utveckling http://www.tvacres.com/admascots_chicken_sea.htm

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.