Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:150g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Willys Länna 13.98kr

2008-11-07

Willys Tonfisk i olja

På mångas begäran har vi denna gång satt tänderna i Willys "hemlagade" tonfisk.

Detta är definitivt en utmanare till ICA's dito och det ska bli riktigt spännande att se hur den står sig i konkurrensen, prismässigt ligger de på exakt samma nivå och faller in under normalklassens överkant. Av någon anledning är det Willys tonfisk vi har fått flest läsarmail om att recensera och nu är det alltså dags.

Utseende: Ganska ok men något blek-beige med en del mörka inslag, "filéerna" uppvisar ett visst sönderfall redan i burken. Oljan (Solrosolja) är aningen grumlig.

Doft: Fräsch och behaglig doft med inslag av havsluft.

Konsistens: Ganska mycket sönderfall vid servering, men inget av det bomullsliknande "gegg" Per stött på i vissa burkar av andra märken. Känns aningen formpressad. Uppvisar en finare rosa karaktär på tallriken än i burken men med en del mörka "kantbitar".

Smak: Willys tonfisk i olja spelar definitivt i den högre divisionen vad gäller smaken, och första intrycket är en mycket god smak med en behaglig lång salt eftersmak. Dock aningen av en tendens att svälla i munnen när man ätit en stund av den.

Slutsats: I en direkt jämförelse mellan Willys och ICA's tonfisk i olja skulle jag vilja påstå att ICA's är något saftigare och uppvisar ett mer homogent utseende på köttet. Båda håller dock måttet av vad man bör kunna förvänta sig av burkar som nosar på prisklass lyx. ICA's fick en 4:a i betyg och jag ger Willys desamma men en något svagare 4:a.

– Något ofördelaktigt utséende, något dyr
+ Fräsch doft, delfinsäker, god, snabböppning

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2016-02-19 13:31 skrev Eva
Vart kommer er tonfisk ifrån ....jag vill ej äta tonfisk från Thailand då de använder sig av slavarbete. Har ni alternativ?

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.