Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Coop Extra Ludvika 5.50kr

2008-10-18

Coop salladstonfisk i olja

Salladstonfisk låter läckert. Nånting säger mig att det är skitsnack.

Jag har hängt upp mig på benämningen "salladstonfisk". Det är nämligen inte mer än ett simpelt försök att försköna den "strimlade" (enligt innehållsförteckningen) konsistensen köttet har. "Finfördelad" är en annan omskrivning konkurrenten använder. Fiskrens borde det stå.

Burken saknar så klart snabböppning vilket stör mig mer och mer för varje burk jag provar. Men fine, burken är en solklar budgetvariant prismässigt så det är väl inte konstigt.

Väl öppnad finner vi, efter att ha tömt ur stora delar av den klara oljan, en mörk sörja. Tonfisk malen till en obestämd karaktär. Flis. Som blöt bomull när jag stjälpt ur innehållet på en tallrik. Dessutom hittar jag mörka skinn- eller fjälldelar här och var. Riktigt otrevligt.

Oljan sticker ut i doften men man känner igen de billiga, sura och unkna dragen.

Vad som dock förvånar och vad jag helst ej vill erkänna är att smaken inte är så grotesk som jag trott. Troligtvis är det oljan som väger upp och gömmer den bittra smak som borde vara där. Det är inte jättegott på något sätt men köttet är saftigt, det är sött och det är helt ok. Jag vill påpeka att min kollega tyckte den smakade betydligt sämre än vad jag tyckte, så ni får lite perspektiv.

Vi tackar Johan för tipset och passar på att be om fler tips och åsikter!

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.