Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Seychellerna
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Lidl 9.95kr

2008-10-23

Nixe Tuna Steaks in oil

Hur står sig Nixe's tonfisk i vanlig olja mot brorsan i olivolja. Läs vidare och se!

Jag kan ärligt säga att jag inte mindes vid testningen att Nixe är ett av Lidl's märken och även om jag inte hyser samma förakt mot denna butikskedja som min medtestare kan man väl inte helt förbise faktumet att mycket av de de säljer är av lågkvalitet. Det inbillar jag mig i alla fall.

Låt oss återgå till recensionen. Jag blev lite glad i hjärtat när jag lyckades knipa den här filébitarsfisken i olja framför det hav av fiskrens i vatten som populerar vår testhylla (nu vet ni vad som komma skall de närmsta veckorna). Och faktum är att jag inte blev speciellt besviken.

Burken saknade tyvärr snabböppning och väl öppnad sänkte första intrycket mina förhoppningar något. På ytan, i det klara oljespadet, seglade ett lager finfördelat jox. Men med hjälp av gaffeln tog jag mig ner till det verkliga köttet, en blandning av formpressade smådelar och en del större bitar. Sanningen är nog att det var mer filébitar än vad ögat sade oss men man var tvungen att leta lite. Köttet hade en rätt trevlig färg men skiftningar ned mot rosa. På det hela en stark trea.

Doften är ofta det snabbaste sättet att utreda skicket på tonfisken. Så en söt, väldigt svag men god doft avslöjar mycket om smaken. Och visst stämde det den här gången med. Köttet var sött, kanske lite väl sött och saknade tydliga bismaker och helt bittra eller sura eftersmaker. Det var dessutom ganska salt, på det hela en rätt lyckad tillställning. Trots att den legat i olja var köttet inte så saftigt man kunnat önska.

Slutligen kan jag konstatera att smaken inte var i närheten av den första (av två) burkar med Nixe's tonfisk i olivolja som var bland det bästa vi smakat. Okej, men inte mer. Eller, kanske lite mer än ok. Ja ni vet..

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2010-01-11 22:35 skrev Fredric
Den kostar 10:79
2010-03-18 17:16 skrev Fredric
Lidl
2010-11-08 10:47 skrev billy
nu 9.95 och har snabböppning. glöm inte att recensera vattenvarianten för samma pris
2010-11-08 15:26 skrev Tonfiskburk
Billy, tack! Vattenvarianten är väl redan recenserad?

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.