Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:120g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Överskottsbolaget Tranås 5.90kr

2008-10-06

Ocean Sea Tonfisk finfördelad i olja

Finsk sisu i tonfiskformat trodde vi, men icke sa Nicke skulle det tyvärr visa sig

"Tonnikalaa hiutaleina öljyssä" säger den ena sidan av den blekgula burken medan den andra säger "Tonfisk finfördelad i olja", denna tvåspråkiga burk visar sig vara producerad för den finska, och av allt att döma inte allt för kräsna, marknaden. För detta är ett bottennapp kan jag avslöja redan nu. Det finns någon slags väldigt blek bild på en smörgås med, får vi anta, tonfiskröra på burken, antagligen en sorts fingervisning om det tänkta användningsområdet. Men vill du njuta av en välsmakande smörgås skall du inte lägga på denna sörja, vill du veta varför så fortsätt läsa:

Utseende: Utseendemässigt det hittills värsta jag sett bland våra testade produkter och det bästa man kan säga är att oljespadet (solrosolja) håller en hög klarhet, vilket å andra sidan avslöjar desto mer av själva tonfisksörjan, som visar sig vara en väldigt mörk flisgegga med inslag av brunsvarta bitar. När man pressat ut lite av oljan ser det ut som en blöt spånplatta.

Doft: Doftar inte så mycket men det som slår en är att den lilla doft som dock finns mer påminner om räka än om tonfisk, och doften är inte så angenäm.

Konsistens: Extremt finfördelad och geggig.

Smak: Smaken förvånar, inte för att den är godare än man skulle kunna tro av utseendet att döma, utan för att den smakar starkt av makrill snarare än tonfisk, en ganska unken makrill dessutom. Nej, det här var inte gott, inte för att jag normalt sett har något emot makrill, men unken makrill i en burk som påstås innehålla finfördelad tonfisk kan jag inte uppskatta.

Övrigt: Svårt att pressa ur oljan med locket utan att spilla ut halva innehållet. 170g varav 120g tonfisk är tonfiskköttsmässigt sett i minsta laget. Ingen information på burken om vad för slags tonfisk det handlar om (kanske för att det i själva verket är gammal makrill :-)

Slutsats: Denna tonfisk är den smakmässigt näst sämsta jag recenserat hittills, bara slagen på fingrarna av Euroshoppers finfördelade tonfisk i vatten, och det kan inte bli något annat än en 1:a i slutbetyg. Köp den, lägg den på en smörgås och bjud en ovän!

– Smakar unken makrill, inte delfinsäkert fångad, dåligt med info på burken, endast 120g
+ ...hmm...

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2008-10-08 15:50 skrev Eskil
Säkert tjuvfiskad också, blä, ÖB får behålla sina burkar. Btw; Är inte tonfisk en makrillfisk, iaf samma familj?

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.