Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Coop Extra Ludvika 11.00kr

2008-09-30

Coop tonfisk i olja

Coop smäller till med filébitar i en flashig burk men vi låter oss inte luras.

Avsaknaden av snabböppning på burken ger på något sätt en föraning om att Coop inte lagt ner något krut på innehållet heller. Till en början blir man dock lite lurad då man öppnar locket för innehållet, även om det är något mörkt och en smula sönderfallande, ser bra ut; helt klart oljespad och hyfsat fräscht kött.

Lukten är dock det första som avslöjar att det här är en budget-tonfisk. Aningens sur, billig, fiskrens. Inte vidrig men definitivt inte bra.

Smaken är dock inte lika illa. Den första tonen känns lite väl salt men annars god men sen kommer surheten och tar över. Den påminner mest om Euroshoppers horribla produkt. Men den går ner och den är ok. Konsistensen känns ok även den, lite torr men inte överdrivet.

Det finns inga indikatorer om att tillverkaren har bemödat sig att fiska tonfisken på miljö- och delfinsäkert sätt vilket sänker betyget från en trea till en tvåa.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2008-10-11 11:15 skrev sirak
Tja. Denna burken brukar jag handla, jättegod o blanda ner litte thousand island dressing o lägga på mackor. Kostar 10 spänn. Mycket prisvärd
2009-02-19 11:27 skrev Max Wallmo
Här håller jag inte riktigt med recensionen gällande smaken. Jag tycker denna är en av de bättre som jag smakat. Goda saftiga bitar och med en fräch smak. Bättre än konkurenten ICAs allternativ.
2015-01-24 14:01 skrev moumen
Säljer coop fortfarande den här typ av tonfisk? jag kan inte hitta den :(

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.