Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Metro Cash and Carry Danmark 15.75kr

2008-10-15

Dronningen Tunfisk i olie

Ännu en för oss okänd dansk tonfisk upp till test. Spänningen är olidlig.

Med sig från deras danmarksresa hade våra tonfiskleverantörer bl a Dronningens tonfisk i både vatten och olja. Först ut är varianten i olja.

Från ytan sett är tonfisken i denna burk av relativt bra klass; filébitar blandat med mindre delar. När man väl lyfter ur fisken visar sig botten innehålla bomullsliknande sörja i stil med vissa andra fabrikat. Bortsett från det är köttet ljust, rent av rosa i vissa bitar vilket känns fräscht.

Lukten är god och har en halvstark doft av just tonfisk (Kanske inte så förvånande egentligen men efter alla smaksatta burkar vi testat så är det ovant att känna en naturlig tonfiskdoft). Doften är söt och innehåller inga bittra toner.

För att vara tonfisk i olja så är köttet relativt torr, inte så det stör men kanske inte så saftig som man trott. Smaken är dock söt och god helt utan eftersmak. Den känns genuin och smakar helt enkelt god tonfisk.

Det finns inga uppgifter om hur denna tonfisk är fångad så jag utgår från att det inte skett på ett tillfredsställande sätt. Därför sänker jag betyget från en klar fyra till en stark trea.

Produkten kostade 12.50 danska kronor som jag fritt översatt till 15.75 svenska. Dvs prisklass lyx.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.