Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Equador
Avrunnen vikt:150g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Lidl 10.99kr

2008-09-16

Sargona tuna in brine

Ett stycke Sargona fick vi tag på genom en av våra kontakter. Inköpt på Lidl visade det sig.

Sargona, ett i Sverige oetablerat märke importerat av Lidl som säljs till ett attraktivt pris.. det ger mig onda aningar. Låt oss se.

Både burk och innehåll känns helt okej, en hel del filébitar och resten mindre delar, allt med fin färg. Detta tills man lyft ur bitarna och hittar en grisig sörja i botten, påminner mest om blöt bomull. Det finns dessutom ett par mindre bitar med en mysko mörk färg, typ som man hittar på kycklingfilé ibland. Nåja, överlag ser innehållet helt ok ut. Stark trea.

Lukten känns lite unken, men ändå rätt bra. Inte speciellt stark doft av tonfisk.

Den ganska torra tonfisken har en söt smak som inte är speciellt god. Det är lite budgetsmak över den, ungefär som det bättre fiskrenset vi testat innan. Tror vi lägger den som en svag trea.

Tonfisken känns lite budget och det visade sig också efter lite efterforskning att Sargona tonfisk finns med på Greenpeace lista över tonfisk som de "misstänker" vara fiskad på illegal väg, alltså tvärt emot de delfinsäkra-symboler som finns på burken. Det är lite svårt att bortse från detta även om jag inte vet att fallet är sådant. Å andra sidan finns det säkert en anledning till att tonfisk i bitar inte kostar 10.99 bland de etablerade märkena..

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.