Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Colombia
Avrunnen vikt:120g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
CityGross i Bromma 9.95kr

2008-09-09

NaTuna Tonfisk bitar i olja

Vi har fått tag på ett för oss hittills okänt märke på tonfiskhimlen, Natuna!

NaTuna visar sig efter vidare efterforskning vara ett tonfiskmärke med samvete. På den svenska inköparens hemsida, www.bergendahlsgruppen.se, finns en mängd fakta om hur Natuna's arbetar för att fånga tonfisk på ett miljömässigt och ansvarsfullt sätt. Man kan t o m genom att ange en kod på burken se hur, var och när just denna tonfisk är fångad. Som exempel kan ni kika på infon om vår burk genom att ange kod "p086450104". Detta gillar vi starkt.

Men nu över till testfasen. Själva burken ger inget vidare intryck med trist layout men det kanske vi inte ska lägga alltför stor vikt vid. Väl öppnad visar sig köttet ha en fin ljus färg som upplevs som fräsch. Som ni själva ser på bilden är "bitar" ett brett begrepp och bitarna i detta fall känns mer som formpressat rens. Nä, så illa är det inte. Men klockrena filébitar är det inte. Tonfisken ligger i vegetabilisk olja.

Lukten är god och inte för stark. Dock med en svag svag frän/metallisk antydan.

Köttet är saftigt och gott med en inte för stark smak av tonfisk. Jag upplever dock en sur efterton som stör. Kanske är jag ensam om det.

Slutligen kan jag konstatera att tonfisken i sig håller en svag till medel fyra rätt igenom. NaTuna's miljötänkande höjer betyget men jag kan inte ge tonfisken en femma. En stark fyra blir det.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2008-10-11 11:19 skrev sirak
Ahh. Gammal favorit. Morsan brukar använda den på pizza. Mums!
2009-05-20 15:49 skrev Christian Alvén
Klart bästa tonfisken jag ätit! Smaken, mängden per burk (portion) , jag tar 2 per portion och det blir inte för mycket och slutligen, priset - kanon! outstanding! / Rekommenderar
2013-12-21 02:45 skrev janne
Lågt pris = skit, och det stämmer även i fallet Na Tuna eller heter den egentligen No Tuna???

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.