Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:54g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Ica Nära Handen 17.90kr

2008-09-03

Ica Gott liv Tonfisk i Sweet & Soursås

På begäran recenserar vi en av modellerna i Ica's Gott liv-serie. Sweet & Sour - kan det vara något?

Inledningsvis kan vi väl säga att denna typ av tonfisk profilerar sig i samma klass som Abba's tonfisk i vinägrett. Dvs, inte ren tonfisk utan smaksatt eller utblandad. Denna tonfisk visar sig dock inte alls spela i samma liga.

Överraskande nog visar det sig att detta inte är tonfisk med sweet & soursås, utan sås med tonfisk. Vid första ögonkastet syns inte tonfisken utan burken täcks av sås och grönsaker. Efter lite undersökning visar det sig att endast ett fåtal filébitar simmar omkring i förpackning, totalt 54 av 185 gram. Egentligen är väl detta inget problem utan kanske bara en felaktig initial tolkning av burken. Innehållet ser kanske inte så extremt aptitligt ut med stora delar av morot, ananas, tomat, lök och vad som kanske kan vara jalapeno flytandes i en oljig röd sås.

Lukten är kanske inte heller vad man tänkt sig. Visst doftar det svagt svagt av tonfisk men det mest överraskande är ändå att såsen inte doftar sötsur sås utan snarare söt gulaschsoppa. Det doftar dock gott.

Konsistensen på tonfisken är överlag bra, rejäla filébitar med fräsch färg (när såsen runnit av) som ej faller sönder. Något torr dock. Grönsakerna däremot är helt sönderkokta.

Så har vi kommit till det viktigaste, smaken. Själva tonfisken, även om den bara utgör en liten del i detta, har en ganska neutral smak utan att vara alltför bitter eller stå ut på något sätt. Ganska svag smak. Grönsakerna smakar relativt mkt för att vara så sönderkokta. Såsen smakar definitivt inte traditionell sötsur sås utan påminner mer om lukten. En stark tvåa.

Vad kan jag då säga slutligen. Detta har väl blivit mer en recension av något som känns som en budgetvariant av en Uncle Bensås och som sådan står den sig inget vidare. Framför allt får den väl i det sammanhanget ses som väldigt dyr med sina 18kr. Som tonfisk är hela upplevelsen ändå ganska trist men med ok smak. Frågan är dock om den ens passar på denna sida.

Denna är självklart ej testad på katter.

Vi tackar Mike för tipset och passar på att be om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.