Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Metro Köpenhamn 15.00kr

2008-08-28

Glyngøre Tun i vand

Vi har denna gång tagit oss till Danmark för att syna en kunglig hovleverantör i sömmarna.

"Glyngøre tun er store stykker af den fineste Tongol tunfisk. Tongol tun er valgt på grund af sit fine lyse kød og gode smag" skryter den tjusigt vågmönstrade burken som dessutom stoltserar med att vara "Leverantør til Det Kgl. Danske Hof" Ett annat märke på etiketten berättar att det är 5 stjärnig Tongol Tun jag håller i min hand. Här braskas det på ordentlig med andra ord, och som vanligt bryr vi oss inte nämnvärt om detta utan förlitar oss istället på våra sinnen. Håll till godo:

Utseende: Klart spad med viss grumlighet, ljust kött med svagt rosa karaktär. Till syner stora bitar med visst sönderfall.

Lukt: Ganska svag doft, svag till ingen fisklukt. Fin salt doft.

Smak: Slående vattnig, smakar väldigt lite. Något mjölig konsistens. Mycket isärfallande. Det kanske en gång stoppades i stora bitar i denna burk, men nu är de på upphällningen och faller lätt sönder vid minsta beröring.

Ett plus i kanten för att burklocket är försett med ring som underlättar öppnandet.

Slutsats: Priset är ganska högt och passerar precis Lyxklassen. Mycket blajblaj på tjusig burk, kanske helt enkelt för att dölja det faktum att vi däri hittar en medioker och ganska tråkig tonfisk som i princip inte smakar något. Nej, detta kan Det danska kungahuset gott få behålla för sig själva, måhända har De för längesedan cigarr-rökt bort sina smaklökar, men vi har det inte.


– Smaklös, hyfsat dyr, tråkig
+ Ring på burklocket, delfinsäkert fångad, ok doft

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.