Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Coop Extra Ludvika 11.00kr

2008-08-25

Coop Tonfisk i vatten

Coops egen tonfisk i medelprisklassen andas fräschör, åtminstone av burken att döma.

Allt från färger till typsnitt, faktaruta och bild andas modern fräschör. Svepande linjer och mjuka kurvor. Ett vitskummande tropiskt hav med fräscht upplagda tonfiskbitar blandat med grönsaker i förgrunden. Här har man lagt lite krut på framtoningen, vilket av någon anledning annars ofta inte brukar vara fallet när det gäller tonfisk på burk. Frågan är bara, är innehållet lika välkomponerat?

Utseende: Klart till halvklart spad. Ljust gråbeige med mycket svag rosa ton. Mycket isärfall med träfliskaraktär, och alltså inte riktigt i linje med burkens fräschör.

Doft: Svagt fräsch doft av hav med mycket svag till ingen fisklukt, nu helt i linje med vad man kan förvänta sig av burkens fräscha utseende.

Smak: Något framträdande surhet, något träig. Väldigt isärfallande och snudd på finfördelad. Inte i närheten av den bild burkens design utlovade.

Slutsats: Coops tonfisk i vatten håller inte samma klass som den vill ge sken av på utsidan. Visst, den doftar fräscht av hav, men både utseende och smak för närmast tankarna till det stillastående vattnet i en damm än det böljande Stilla havet.

Lite förvånande hittar man ingen information på burken att tonfisken är fångad med metoder som inte skadar delfiner, vilket de flesta märken är nu för tiden. Här struntar man i sådant och det drar givetvis ned helhetsbetyget ytterligare. Aj, aj, aj Coop!


– Träig smak, isärfallande, inte delfinsäkert fångad
+ Fräsch burk, fin doft

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2010-06-05 22:51 skrev Jonas
Urk... Denna är inte god.
2013-05-16 15:50 skrev Johan
Det är absolut inget fel på den här. Det här är så nära ABBA man kan komma. Pröva Eldorados tonfisk om du vill ha något äckligt.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.