Bild saknas
Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:120g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Hemköp Stäket 7.95kr

2008-08-25

Eldorado Tonfisk i olja

På budgethyllan har vi denna gång tagit en närmare titt på ett alternativ i olja

Först vlll jag bara poängtera följande: att göra en direktjämförelse mellan tonfisk i vatten och tonfisk i olja blir inte rättvist. Tonfisk i olja skall jämföras med andra tonfiskar i olja och vice versa. Tonfisk i vatten har en torrare smak än vilket märke som helst av tonfisk i olja, det går inte att komma ifrån.

Vill man vara lite nyttigare väljer man kanske en tonfisk i vatten (ca 0,5 - 1g fett) framför Eldorados tonfisk i olja som innehåller 10g fett. Men i detta fall talar vi om solrosolja, och då alltså relativt nyttigt fett.
Nog snackat, down to business:

Utseende: Klart oljespad, smuliga bitar av träflis karaktär, känns faktiskt på gränsen till finfördelad.

Doft: Svag, ganska aptitlig doft utan utpräglad fiskarom.

Smak: God, på gränsen till mycket god, och inte alls den ganska fadda och torrsmuliga smak som ofta karaktäriserar en tonfisk i vatten. Nu skulle vi ju i och för sig inte jämföra det båda varianterna, så bortse från slutet på föregående mening.

Slutsats: Här får man för en billig penning en god tonfisk i solrosolja. Den kraftiga finfördelningen drar dock ned helhetsbetyget något eftersom det inte någonstans på burken framgår att tonfisken är finfördelad. "Fångad med metoder som inte skadar delfiner eller andra djurarter" ger självkart ett stort plus i kanten och slutbetyget klarar sig ända upp till en svag fyra.


– Kraftig finfördelning och isärfallande.
+ God smak, relativt billig, delfinsäkert fångad.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2009-03-26 10:29 skrev River
Annorlunda men bra sida, bra recention..fortsätt så.
2011-01-21 09:42 skrev David
Helt klart mycket prisvärd. Enda jag har att klaga på är den kan vara lite för salt om man äter den direkt ur burken.
2011-03-21 21:45 skrev Didrik
Har precis börjat äta tonfisk efter några års uppehåll... fråga mig inte varför :P Den här tonfisken är helt klart min favorit. Prisvärd och god!!!
2012-01-31 23:44 skrev Joel
Är det här verkligen samma tonfisk som jag åt härom dagen? Den var nämligen finfördelad, vidrig och med svarta fiskfjäll här och där. Jag är student men jag tänker fan inte äta fiskbajs för det. 1 av 5

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.