Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:120g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Hemköp Stäket 7.95kr

2008-08-19

Buffé Tonfisk i vatten

Buffé Tonfisk i vatten, namnet låter sig smaka, men gör även innehållet detsamma?

Ja, så var det åter dags för ett märke i den något lägre prisklassen, och i vanlig ordning har det fallit på just min lott att recensera produkten ifråga.

Utseende: Något träigt utseende, beige med svagt ljusrosa karaktär, något mosig och isärfallande. Inte riktigt den fräschör man önskar sig av en tonfisk av fin karaktär, men nu pratar vi som sagt budget, och därav vad man utseendemässigt kan förvänta sig. Spadet (vattnet) håller en fin klarhet och visar mer än det döljer.

Doft: En svagt sur doft med rikligt fiskinslag. Här sjunker smakförväntningarna ned i skorna, om det nu fanns några från början, och det är inte med någon direkt iver jag tar mig an nästa del i recenserandet, själva avsmakandet.

Smak: Förvånansvärt god och saftig smak med fin kycklingkonsistens. Fin sälta och ingen unken eftersmak. Detta hade jag inte väntat mig med tanke på doften och här blir jag faktiskt glatt överraskad.

Slutsats: En hyfsat billig tonfisk som smakar mer än den både luktar och kostar, och slutbetyget landar lite överaskande så högt som på en svag fyra.

– Luktar mycket fisk och svagt surt.
+ God smak, Relativt billig, delfinsäkert fångad.

Recenserad av Magnus.

Kommentarer:

2010-05-25 14:25 skrev Christoffer
Åt nyss en Buffe Tonifisk i olja(solrosolja). Väldigt fin sälta, tonfiskarna låg i fina bitar och det var tätt sammanpackat. Kostnad var 4 burkar för 40 kr. Tror ni kommer bli glatt överraskade, testa vetja!
2010-06-10 20:29 skrev Nodi
Buffe tonsik i olja är minst lika god som den dyrare på tex ica...9kr burken på city gross!
2010-09-14 15:58 skrev Staffan
Jag köpte en trepack med Buffés tonfisk i tomatsås, för 20kr på hemköp i Nordstan, Göteborg. Väldigt god! Rekommenderar att ni provar den också
2013-10-21 11:33 skrev Daniel
Tonfisk har aldrig varit så lätt-ätet som nu! Fyfan vad bra!

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.