Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Okänt
Avrunnen vikt:170g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Ica Nära Handen 7.90kr

2008-08-02

Kattuna Ren tonfisk

I vår jakt på att fylla tonfiskdatabasen har jag provat Kattunas tonfisk för katter. Vad gör man inte för sina läsare..

Kattuna Ren tonfisk hittar man på kattmatshyllan och kanske speglas recensionen av faktumet att det är kattmat jag äter men enligt innehållsförteckningen finns det inga andra tillsatser än tonfisken. På Kattunas hemsida står det: "Kompletteringsfoder för vuxna katter. Komplettera med annan kattmat eller matrester. Vid festliga tillfällen kan välsmakande Kattuna Tonfisk serveras utan att kompletteras."

Utseendet på köttet är typiskt budgetstil, "finfördelat", som det så vackert heter och aningen geggigt. Färgen är genomgående mörk med en del ljusare bitar och, här och var, små vita (mjuka) ben. Lukten är rätt normal, ganska söt.

Det är med viss försiktighet jag provsmakar detta. Torrt, tråkigt men visst är det tonfisk. En självdöd sängliggande tonfisk som druckit för lite öl och fått för lite massage. Ingen smaksensation direkt.

Vad finns det att säga om konsistensen. Ni ser själva på bilden, trådig, torr.

Katterna däremot åt med god aptit upp i princip allt av det som serverades. Vi kan väl som avslutning säga att detta äter man bara som fattig student. Om man nu går och letar mat på kattmatshyllan.

En kommentar om vikten: 170g är den enda angivna vikten, kanske behöver inte kattmat märkas med avrunnen vikt. 77% vatten.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2010-02-25 16:20 skrev Anders
Jag tror nog att en och annan fattig pensionär också har lyckats komma över något exemplar...
2010-05-10 23:38 skrev Petta
Det finns ju en skröna om detta också: Tjejen kommer hem, letar som fan efter kattmaten och går till slut ut i vardagsrummet för att fråga pojkvännen om han sett kattmaten, och finner honom ätandes en fet tonfiskmacka.
2014-05-21 05:09 skrev Betty
Hej jag undrar hur mycket tonfisk katter borde äta i veckan? syrrans katt tål inte vanlig kattmat och specialfodret är mycket dyrt så hon köper den billigaste tonfisken av hyfsad kvalitet och ger katten delfinsäker tonfisk i vatten flera ggr i veckan kompletterat med kokt kyckling ibland. Hur stor skada tar katten av ev. innehåll av kvicksilver, saltrester, mm?
2016-11-11 15:26 skrev Pierre
Är det inte den som innehåller socker också?

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.