Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:140g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Hulvens livs 5.90kr

2008-11-21

Euroshopper Finfördelad tonfisk i olja

Att Magnus inte ens skulle ge vattenvarianten av denna till en utsvulten katt hindrar inte mig från att, dock med en smula skepsism, recensera Euroshoppers sörja i olja.

Min gedigna erfarenhet av burktonfisk (raggningsreplik?) gav mig vissa aningar om hur dagens recension skulle te sig. Att vattenvarianten av denna smakade död och förruttnelse innebär inte automatiskt att oljan är lika illa.

Utseendet skiljer sig dock inte mycket. Mörk, pölsa-liknande sörja i simmigt klart oljespad. Mums.. Finns inte så mkt mer att säga. Det ser rätt risigt ut.

Doften är väl ingen höjdare hellre men oljan döljer definitivt en stor del av det som var karaktäristiskt för vattenvarianten. Lite söt unken lukt. Inte jätteäcklig men inte heller godkänd.

Så har vi kommit till recensionens höjdpunkt: Ska mina aningar visa sig stämma? Självklart gör det de. Min teori är att Euroshoppers fiskrester effektivt sugit upp smaken av oljan och således filtrerat bort det värsta. Till skillnad från formpressade filébitar där oljan inte kunnat smyga sig in på samma sätt (Att det knappt rinner ut någon olja initialt när jag försöker tömma burken före uppstjälpning talar ju samma språk). Det är alltså inte alls lika vidrigt som det Magnus (och mina katter) tvingades äta. Det är väl knappast en gourmetmåltid och det är inte gott men det är nästan ok. Ingen direkt tonfisksmak, lite unket och ganska sött.

Vidare kan jag påpeka att jag skar mig på en "benbit" i förpackningen. Eller skar och skar, det gjorde lite ont i tungan. Kanske inte helt fräscht. Njae, det här är inget jag rekommenderar.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2009-02-02 14:44 skrev Max Wallmo
Jag kan inte annat än att hålla med. Helt oätlig i min mening.
2009-09-16 14:06 skrev fluke
Hittar man fisk bland benen i oljan så skall man var nöjd med sitt köp när det gäller euroshopper tuna! Peace.
2010-05-10 20:22 skrev stefan
detta är bara slem ingen fisk där i. färga sjögräs.
2013-06-09 21:20 skrev Hanni
Jag lovar, inte ens min katt ville äta tonfisken. Kväljningarna var så kraftiga att jag höll på att spy.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.