Prisklass:
Delfinsäker:
Ursprung:Thailand
Avrunnen vikt:150g
Smak:
Lukt:
Konsistens:
Utseende:
Kattvänlig:
Prisvärde:
Totalbetyg:
Inköpställe och referenspris
Hulvens livs 13.90kr

2008-09-26

Ica Tonfisk filébitar i olja

Ica's tonfisk i vatten fick en stark fyra i betyg. Deras variant i olja borde hålla samma klass.

Med tiden får man som tonfiskrecensent ett visst perspektiv vad det gäller smakupplevelser. Trettio burkar tonfisk tidigare gav jag Ica's tonfisk i vatten nästintill toppbetyg, ett betyg som helt klart får stå för tonfisktypen vatten. Olja ger helt enkelt en saftigare och sötare smak och det vore orättvisst att jämföra de två typerna gemensamt.

En hög klass håller denna tonfisk, om det råder inga tvivel; en god, lagom stark doft utan metalliska eller bittra inslag tillsammans med ett ljust, kanske lite väl blekt, kött i ett klart oljespad inger förtroende. Ingen toppoäng men fyran ligger väl till hands.

Dess starkaste kort ligger i konsistensen. Kompakta filébitar endast med minimal andel "bomullsliknande" gegg på sidorna. Svag femma.

Ica's tonfisk i olja har inte riktigt det karaktäristiskt saftiga kött som man väntar sig men bortsett från det är det bra, riktigt bra. Söt, lagom salt tonfisksmak utan bitterhet eller vare sig bi- eller eftersmak. Att köttet inte är i topp på saftigheten beror kanske på att köttet är så pass kompakt, kanske har inte oljan kunnat klämma sig ner överallt.

Med tanke på att denna burk nu hamnar på prisklass normal, men nosar på lyx, får den ses som ett högst prisvärt köp.

Recenserad av Per.

Kommentarer:

2009-02-02 14:41 skrev Max Wallmo
Jag måste tillägga att jag själv uppfattar smaken som något plan och "papperslik". Lite mer dyig smak än vad som nämns i recentionen.

Obs! Din kommentar behöver godkännas innan den visas.